Kako funkcioniše retargeting – remarketing?

Kada u jednom danu surfujući po internetu primetite gomilu banera ili online oglasa ne možete da se ne zapitate zašto su kada otvorite stranicu oni uvek tu. Gde vi odete eto i oglasa za vama. Naime, radi se o retargetingu (remarketingu) i prosto je teško da vas ne zaintrigira šta je zapravo u pitanju. Krajnje je vreme da saznate da se radi o dodatnoj mogućnosti podizanja oglašavanja na viši nivo, a i po samom nazivu možete naslutiti osnovnu ideju. Potrudiću se da vam predstavim ideju retargetinga i odgovorim na pitanje zašto vam može pomoći u poslovanju i zašto treba da ga koristite.

Počnimo od činjenice da iskusni marketing stručnjaci koriste ovu tehniku kako bi došli do potencijalnih kupaca. Sve je namenjeno „praćenju“ korisnika na internetu i temelji se na „kolačićima“ (cookie). Princip je takav da se prilikom posete stranici korisniku automatski ostavi “ kolačić” u browseru koji on koristi da bi mu se retargeting oglasi pojavljivali.

Kako sve funkcioniše?

  • Vi posetite stranicu kompanije čije vas usluge ili proizvodi zanimaju. Niste se odlučili za kupovinu i odmah napustite stranicu.
  • Dok ste bili na stranici, preuzeli ste digitalni “kolačić” koji omogućava da se oglasi prikazuju samo osobama koje su bile na toj stranici.
  • Nakon što ste napustili stranicu, prikazuju vam se oglasi sa te stranice koju ste jednom posetili. Dok pretražujete po drugim stranicama i portalima, vidite brendirane oglase te kompanije pa vas to navede da ponovo razmišljate o brendu, da se setite da ponovo posetite stranicu i kupite proizvod ili uslugu.

Ovaj postupak je veoma uspešan u uticanju na potencijalne kupce da obave kupovinu i naravno ostvaruje veću konverziju .

Remarketing treba da koristite da bi na stranicu ponovo doveli posetioce koji nisu obavili kupovinu, koji nisu poslali upit, da bi uticali na potencijalne kupce koji su stavili proizvod u korpu, a ipak nisu kupili, da bi prodali još više proizvoda ili usluga postojećim kupcima i povećali svest o brendu.

Za pokretanje remarketing kampanje potrebno je:

  • Dodati remarketing tag na vašu web stranicu ili u Google Tag Manager ako ga koristite
  • Kreirati remarketing listu ljudi kojima će se oglasi prikazivati
  • Kreirati oglase za remarketing kampanju
  • Pokrenuti remarketing kampanju

Kada ste sve ovo saznali vreme je da budete kreativni jer samo od vas zavisi da li će korisnik kliknuti na oglas. Istražite ranija iskustva korisnika, pozovite na određenu akciju od koje možete očekivati povratnu informaciju ( Popust od 20%, kupi jedan dobiješ dva, preuzmi besplatno, naruči samo danas… )

Na kraju se uvek trudite da izbegnete primere lošeg retargetinga. Niko neće želeti da vidi agresivno i nametljivo ponašanje koje je pre svega bez taktike. Zatoograničite koliko se puta oglas određenom korisniku dnevno prikazuje. Mnogi ovaj termin poistovećuju sa uhođenjem. Međutim da li bi ste radije da vam se na monitoru pojavi zimska jakna pred put na planinu koju ste planirali da kupite ili kupaći kostim koji uopšte niste?

Zaključujem iz sopstvenog iskustva da je ovo veoma moćno oružje kojim se za manje uloženog novca efikasnije može ostvariti cilj. Mudrom upotrebom može da doprinese mnogo bilo kom biznisu.

 

Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima ovog članka bez pisane saglasnosti Bojana Mihajlovića.