Millennials ili Generacija Y koja se razvijaja u Facebook i Instagram svetu

Pokušaću da vam iz mog ulga približim Generaciju Y.

Svi koji su rođeni između 1983. i 1995. godine spadaju u Generaciju Y.

Veoma su teški za koordinaciju i misle da imaju pravo na sve i svašta u životu a usput su narcisi. Vro često nisu fokusirani, interesuju ih samo lične potrebe. Zahtevaju da sve bude besplatno ili da im se plati hrana i garderoba. Moraju da poseduju najbolji telefon i nakon ispunjenja svih želja od strane roditelja ili prijatelja oni i dalje nisu srećni.

Imaju slabo samopouzdanje u odnosu na prethodnu generaciju X ( 1965. do 1983.) ili vrlo često žive na njihovim teretima.

Roditelji Generacije Y greše u strategiji vaspitanja  jer im često govore da su specijalni i da mogu da dobiju šta god požele u životu.

Generacija Y se razvijaja u Facebook i Instagram svetu ili drugim rečima oni uživaju staviti filtere ili #hashtagove na stvari ili slike. Oni su dobri da pokažu okolini da je život neverovatan iako su u stvari veoma depresivni. Na kraju ne shvataju koliko greše.

Generacija Y misli da je najbitnija stvar u ogovaranju drugih, komentarisanju, lajkovanju, uklanjanje prijatelja ili dodavanje prijatelja na društvenim mrežama.

Kada dobiju sms poruku na Viber ili Whatsapp osećaj je lep i to možete primetiti na njihovom licu. Ako nema toga duži period oni su usamljeni i kreće NO LIKE fobija. Niko me ne voli. Nakon što se ovo desi oni uzimaju telefon u ruke i kreću da svima da šalju redom (Ćao, Šta radiš, Ej….) ili da brišu objave. Čeka se neko da pošalje poraku nazad. Ovo rade kako bi ih neko prihvatio jer im je to jedino bitno. Osećaju se predivno kada dobiju odgovor veoma brzo na sms poruku a ako je suprotno onda nastaje depresija. Bitno je da je (seen a ne delivered)

Da li znate šta je DOPAMINE?

Dopamine radi kada pušimo, pijemo i kockamo se….

Svaki alkoholičar otkrije alkohol kada je tinindžer. Kada smo mladi nama je potreban samo odobrenje od roditelja.

Malo alkohola nije loše ako je previše onda je bolest. Kockanje je zabava a previše kockanja je opasno.

Generacija Y priznaje da mogu da računaju na svoje prijatelje. Često izjavljuju da su najbolja drugarstva koja imaju za ceo život. Generacija Y nikada nije praktikovala da se stvore osećanja unutra u sebi ili ako se pojavi stres oni se okreću društvenim mrežama i objavama jer smatraju da je to jedini način da se olakšaju.

Generacija Y gleda u svoj telefon kada je u društvu umesto u oči sagovornika. Ako sedite sa prijateljima koji nisu tu sa vama nepotrebno je dopisivati se sa onima koji nisu sa vama. Ovde nastaje problem i stvara se zavisnot od pametnih telefona.

Ako ste sa prijateljima koji trebaju da budu saslušani i okrenete telefon ili isključite zvono pokazujete respektovanje. Mnogi ne mogu da urade ovako jer su zavisni od telefona.

Ako pogledate svoj telefon pre nego kažete dobro jutro devojci ili dečku, vi ste zavisnik od korišćenja telefona. Svaka zavist uništava vezu. Košta vreme i košta novac a može vam napraviti pokao od života.

Generacija Y ima svuda te notifikacije međutim jedino šta nema je zadovoljstvo na poslu. Svako drugog iz generacija Y koga pitate kako je na poslu može vam reći da će uskoro odustati od posla. Nezainteresovani su i ne drži ih mesto. Polako počinje porast zavisnosti na drogu ili na odustajanje od škole ili fakulteta.

Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima ovog članka bez pisane saglasnosti Bojana Mihajlovića.