Definisanje imena brenda koje podrazumeva  termin, znak, simbol ili dizajn ili kombinaciju svega. Identifikovanje proizvoda ili usluga i razlikovanje istog od konkurencije.

Proizvod je sve ono što se može ponuditi tržištu i što na neki način može zadovoljiti potrebe potrošača.  Brend je mnogo više od proizvoda, zato što ima dimenzije koje ga čine posebnim i razlikuje od drugih dizajna proizvoda radi  zadovoljenja iste potrebe. Brend se smatra dodatom vrednošću koju proizvod ili usluga imaju.

 

Definisanje  brenda

 

Izgradnja vašeg brenda u rukama profesionalca i dodeljivanje osobina u cilju ubedljivog nastupa na tržištu. Na taj način dobijate lojalne kupce ili korisnike i visok nivo zadovoljstva postojećih  klijenata.

  • Osmišljavanje imena brenda

Ime mora biti drugačije od konkurencije, lako za pamćenje, lako za izgovor i prva asocijacija u mislima vaših klijenata ili potrošača kada pomisle na potrebu koju treba da zadovolje. Ovo je jedan od ključnih zadataka ka razvoju vašeg biznisa.

  • Arhitektura brend imena

Jednom određena brend arhitektura nije trajna, potrebno je obnavljati je i to  posebno u situacijama promene strateškog usmerenja, akvizicija, spajanja i slično. Brend arhitektura je odnos glavnog, master brenda i svih ostalih brendova u portfoliu, kao i pravila njihovog međusobnog korišćenja u celokupnoj komunikaciji brenda i okruženja. Brend arhitekture mogu biti : monolitne (ime kompanije se koristi za svaki proizvod), kombonovane (ime proizvoda ili usluge se koristi zajedno sa korporativnim imenom) i nezavisne (svaki je proizvod nezavisnog imena od korporativnog)

  • Idejna rešenja za vaš slogan

Osmišljavanje poruke koja vas kod klijenata jednostavno i brzo predstavlja i govori o vašim kvalitetima i prednostima u odnosu na konkurenciju. Slogan je potreban radi efikasnijeg predstavljanja na tržištu i lakšeg pozicioniranja. Slogan može da predstavlja specifičan proizvod, celi proizvodni program, malu firmu, pa i multi-nacionalnu korporaciju