Vizuelni identitet obuhavata elemente nekog Brenda, koji u sebi objedinjuju i saopštavaju publici sva njegova simbolična značenja koja se ne mogu izraziti rečima.  To je osnovno sredstvo prepoznavanja nekog brenda i prvi element koji izdvaja  brend od gomile drugih na trzištu.

U većini slučajeva na osnovu vizuelnog identiteta klijent ili kupac se opredeli za neki brend. Morate imati originalnu ambalažu i zanimljiv vizuelni identitet da bi vas prepoznali i odabrali. Uspešan vizuelni identitet znači da morate poštovati standarde kojima se regulišu boje, tipografija, veličine logoa, dvodimenzionalne i trodimenzionalne verzije logotipa, njegova primena na različitim podlogama i materijalima.

 

Vizurlni identitet i copy write

 

Samo oni brendovi sa jasno definisanim grafičkim standardima i lako prepoznatljivim vizuelnim identitetom mogu da se održe na tržištu.

Elementi vizuelnog identiteta su:

Logo, vizit karte, memorandum, fascikla, koverta, faktura, otpremnice / dostavnice, nalepnica, email poruka, slajdovi za digitalne prezentacije, saopštenje za štampu, godišnji izveštaj, pečati, table za obeležavanje objekta, unutrašnja signalizacija, aplikacija na vozni park, majice / uniforme, promo materijal, priručnik sa grafičkim standardima itd.

Copywriting je pisanje komunikacijskih poruka.

Ako želite da se predstavite na tržištu kroz web prezentaciju, štampane medije ,katalog, flajer, slogan onda vam je potrebna ova usluga.

Copy write  osmišljava imidž jednog brenda, kao i njegovu komunikacionu nadogradnju u cilju bolje prepoznatljivosti brenda kod svakodnevnih potrošača. Takođe to je i osmišljavanje scenarija za reklame, slogane, reklamne kampanje.

Brendu je potrebna priča sa emocijom jer moć reči je ogromna. Kako je i šta napisano je veoma važno.

Ponekad samo jedna pažljivo odabrana reč može da vas plasira visoko I poveća prodaju a isto tako loše napisana da vas učini neuspešnim.

Tekst treba da je zanimljiv, visoko informativan i da pogađa u srž, prilagođen karakteru proizvoda ili usluge koju nudi. Tekst mora da bude pozitivan.